Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Hausbau Štampaj E-mail

Markantni kubus unutar krila

Tuesday, 11. May 2010.
HausbauTradicionalni ugaoni bungalov ovde je razbijen crvenim kvadratom što je dovelo do toga da ovaj projekat odjednom bude prikazan u sasvim novom svetlu neočekivane transparentnosti i lakoće. Ovaj koncept upotpunjen je velikodušnim prostorima i bezbrojnim prozorskim vratima u unutrašnjosti.


Kubični oblici, prozori velikog formata i snažne boje obeležja su nove arhitekture koja je usmerena prema bauhaus stilu gradnje i razvijena u obliku svog jezika. Andrea Hofbauer, menadžer arhitektonskog ofisa kompanije Luxhaus, osmislila je ovaj individualni projekat. Njen cilj bio je da osmisli luksuzni dom koji će pružiti udobno stanovanje, ali i dom koji će imati svoj lični pečat. Ovo je objekat za individualce i one koji znaju da cene komfor, kvalitet i suverenost.

Bungalov se odlikuje klasičnom raspodelom prostora na stambeni i spavaći deo gde ima mesta i za dečju sobu. Otvorene stambene prostorije koje ostavljaju utisak već na samom ulaznom delu, proširene su ogromnim prozorskim površinama. Soba u tornju na spratu nudi upečatljiv i udoban prostor za odmor i povlačenje sa pristupom krovnoj terasi. Probijena „balustrada“ je sledeći element koji ukazuje na otvoren prostor sa svih strana i osigurava određenu sigurnost.

Arhitektonskom stilu odgovara i vrhunsko unutrašnje uređenje: u to se na primer ubrajaju panoramski prozori u dnevnom boravku obučeni u drvo, zid od prirodnog kamena u kupatilu, tamni parket u sobi unutar tornja
. Optimalna toplotna izolacija i moderan toplotni sistem ovaj objekat svrstava u KfW 40 standard niskoenergetskih objekata.


Tekst je preuzet iz časopisa Hausbau.
Ukoliko želite da saznate nešto više o ovom časopisu
posetite njihov sajt.


Preporučene knjige:

Sistem kontaktne fasade sa kamenom vunom

Cena: 262.5 dinara
Metode i tehnike izrade planova u graditeljstvu

Cena: 525 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Hausbau:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije