Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Studentski radovi Štampaj E-mail

Muzika lanaca

Thursday, 18. March 2010.
Studentski radovi"Ropstvo je determinisalo američku istoriju i predstavlja temelj na kojoj je ona sagrađena. Velika nepravda i bol koji su naneti afro-amerikancima predstavlja mračan period američke istorije, ali mora ostati upamćen da bi se odala pošta ljudima koji su ispaštali. Muškarci i žene koji u se borili za svoja prava da budu ravnopravni građani nisu imali mnogo načina na koji mogu da se odupru i izbegnu stradanje. Uprkos svemu tome, ostali su jaki.

Borili su se svojim rukama, oružjem, borili su se svojom snagom i između ostalog borili su se svojom muzikom. Muzika je bila način komunikacije, način da se ispolji bes i patnja i način da se ne zaboravi. Muzika je ono jedino što im nije moglo biti oduzeto. Upravo iz tog razloga je treba slaviti i predstavljati kao simbol kulture koja se održala bez obzita na sve. S druge strane lanci su simbol ropstva i ukradene slobode.

Zajedno, ova dva elementa kreiraju memorijal koji na pravi način govori o američkom ropstvu. To je urbani slobodnostojeći element. Ima površinu za sedenje iznad koje se nalazi konzola na koju su okačeni lanci. Ljudima koji stoje ili sede ispod treba da se pobudi osećaj da nešto teško i mračno visi iznad njih, kao veliki crni oblak iznad njihovih glava. Lance može pomeriti vetar ili se mogu zanjihati rukom stvarajući na taj način zvuk. Taj zvuk je zvuk okovane muzike. "


Katarina Radinović diplomirala  na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu u septembru 2008. godine. i Filip Narančić koji je trenutno apsolvent na istom fakultetu na istom smeru, su učestvovali na studentskom konkursu na University of North Carolina u SAD koji su predali krajem decembra 2009. godine.

Tema konkursa je bila projektovati memorijal ropstvu u Americi. Na sledećem linku mozete naci opis konkursa:
http://www.asmcompetition.com/

Konkurs nije imao novčanu nagradu, već je nagrada učestvovanje na simpozijumu na pomenutom univerzitetu, publikacija i putujuća izložba po univerzitetima u SAD, i čak izlaganje radova na matičnim fakultetima studenata koji su pobedili.

Kao što možete videti na istom linku, njih dvoje su ušli u 6 najboljih radova na konkursu, što u stvari predstavlja konačne pobednike među 66 pristiglih radova iz čitavog sveta. Shodno tome, pozvani su da učestvujemo na pomenutom simpozijumu i prezentaciji rada 8. aprila u Charlotte, North Carolina.

Organizatori, iako je propozicijama konkursa bilo određeno da pokrivaju sve troškove puta, objašnjavaju da nisu u mogućnosti zbog manjka donacija da nam obezbede prevoz. Oni nisu u mogućnosti da sami finansiraju put, vize i sve što je potrebno.

Oni smatraju da je to velika šansa za njih, da napreduju, steknu veliko iskustvo koje bi im pomoglo u daljem razvoju kako umetničkom, tako i naučnom i smatraju da ovim predstavljaju svoju zemlju na najbolji mogući način.

Ukoliko postoji ikakva mogućnost da im pomognete finansijski ili na bilo koji drugi način, kontaktirajte ih na mejl: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Javascript da bi ste je videli.
 
Preporučene knjige:

Nepokretnosti Nepokretnosti II izdanje

Cena: 1627.5 dinara
Nepokretnosti

Cena: 1627.5 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Prethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Studentski radovi:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije